Nyåpning av Bryggens Museum og Bergen 950 år

Lørdag 18. januar kunne Bryggens Museum ønske velkommen til gjenåpning og ny permanent middelalderutstilling – på selvsamme dag som Bergen markerte starten på byens 950-årsjubileum. Bjørgvin Handverkslag var med på feiringen, og stilte med håndkanonsalutt på åpningsdagen og publikumsaktiviteter hele helgen.

Bjørgvin Handverkslag var ikke vanskelig å be da Bymuseet i Bergen spurte om vi ville være med. Sammen med ansatte fra Bymuseet rigget vi et lite middelaldermarked i parken ved siden av Bryggens Museum. Her hadde vi utendørs aktiviteter og håndverksdemonstrasjoner for publikum både lørdag og søndag, og på søndagen bidro i tillegg flere av våre medlemmer med aktiviteter innendørs.

Ekstra stas var det at vi kunne hente frem håndkanonene våre, og fikk skutt fire salutter i løpet av åpningsdagen, den siste til ære for Kronprinsregenten, som stod for den offisielle gjenåpningen av Bryggens Museum.

Vi hadde godt selskap av middelalderkampgruppen Kongshirden 1260, middelalderbandet Canardus Horribilis, kalligraf Bas Vlam, en rekke skuespillere i middelalderdrakt og selvsagt mange av de ansatte i Bymuseet, som hadde ekstra stor grunn til å feire.

Til tross for litt vått og surt vær, hadde vi en fantastisk helg. Vi kommer gjerne igjen for å hjelpe til med middelalderaktiviteter på Bryggens Museum. Det er heller ikke oss imot å arrangere flere middelaldermarkeder i parken på Dreggsallmenningen. Den vesle plenen er sentralt plassert i historiske omgivelser, med Bryggens Museum på den ene side, og Katarinahospitalet på den andre, med Mariakirken, Bergens eldste stående bygning, tårnende over det hele.