Barnas Kulturhelg på Bryggens museum

I anledning Barnas Kulturhelg og besøk fra Finland, tok en gruppe fra Bjørgvin Handverkslag turen til Bryggens museum denne søndagen.

Bjørgvin Handverkslag syns det er kjekt at også publikum får prøve seg med forskjellige håndverksaktiviteter. Stig, som er en kløpper på slindring og snorer, lot publikum, fortrinnsvis barn, få prøve seg på å lage fine og fargerike bånd. Tor Kåre er runemannen i gruppen vår. I dag hadde han med seg utstyr for å la gjestene risse runepinner, sammen med Espens museumskollega Knut. Lena og Espen fokuserte som vanlig på skinnarbeid, og tok med seg utstyr for at barna kunne lage seg skinnpunger. Bryggens museum har også tidligere tilbudt denne aktiviteten ved flere anledninger (bl.a. med Espen), og hadde en haug med ferdigklippede emner, noe som kortet prosessen for barna. Flere andre fra handverkslaget var også innom for å hilse på.

Fana husflidslag, med Randi i spissen, hadde denne helgen invitert Mervi Pasanen fra Finland, som er ekspert på jernalder- og middelaldertekstiler, for å holde kurs i brikkevev fra finsk jernalder. Siste kursdagen ble lagt til Bryggens museum. Flere i håndverkslaget hadde også gleden av å stifte bekjenskap med Mervi og mannen hennes Riku kvelden før, og utveksle kunnskap, erfaringer og prate om felles interesser. Et hyggelig og interessant møte.

Til tross for et forrykende uvær, var det en god del folk som fant veien til Bryggens museum, både barnefamilier som oppsøkte museet som del av Barnas Kulturhelg, og ikke minst turister som kom innom for å se den nye utstillingen. Vi hadde nok helst sett at det hadde vært informert litt mer om at vi kom til å være til stede, slik at enda flere hadde besøkt museet denne dagen, men vi har det som alltid bra når vi får dele og spre vår interesse for historiske håndverk, og når gjestene koser seg, har vi det kjekt. Flere av turistene tok også del i aktivitetene eller pratet med oss.

Takk til alle som var med på aktivitetene våre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s