Bjørgvin handverkslag skal til Herdla

Helgen 23.-25.08. arrangerer Askøy Vikinglag sitt årlige marked på Herdla. Bjørgvin Handverkslag er blant aktørene du kan treffe der.

På vikingmarkeder kan publikum møte kremmere, håndverkere og krigere fra inn- og utland, som underholder, aktivisere og selger. Vikingmarkeder er også en viktig møteplass for oss som driver med historisk håndverk og gjenskaping, og en arena for å formidle vår kunnskap og vise frem og selge våre produkter. Bjørgvin Handverkslag er godt representert på Herdla med både håndverksdemonstrasjoner, aktiviteter og salgsvarer.

Handverkslagets leder, Stein, står i spissen for blestringen (jernutvinningen), som har vært et fast innslag på markedet til Askøy Vikinglag i årevis. Uten jern til våpen, redskaper og skipsnagler hadde ikke vikingtiden vært mye å snakke om.

Espen og Lena og sønnen Sigvald (også kjent som Fortidsfamilien) har salgs- og aktivitetsstand sammen med Stig og Solvei. Her kan publikum blant annet få lage en skinnpung. Sigvald har med seg glassperler, som publikum kan få lage seg et kjede av.
Espen lager og selger reproduksjoner av sko fra vikingtiden. I tillegg kan man kjøpe nålebundne sokker, votter og luer, nålebindingsnåler og diverse andre ting som vi har laget.

Tor Kåre demonstrerer bue- og pilmaking og selger treskurd. Vi får også med oss Sascha som har vidvestrfellgarn.com, som selger håndspunnet og plantefarget garn.

Kom og se hva vi driver med, slå gjerne av en prat, og gjør et godt kjøp enten hos oss eller de andre deltagerne.

Her et knippe bilder fra et tidligere marked på Herdla:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s